WiFi repeater или Powerline адаптер?

Искате ли да имате надежден интернет във всяка стая? Може би сте чули за WiFi repeater или пък приятел ви е препоръчал Powerline адаптер. Тогава със сигурност ще искате да знаете какво устройство ще ви пасва най-добре. 

 

Избора на устройство, което би ви гарантирало стабилна и бърза интернет връзка зависи от вашите нужди и от условията в дома ви. Поради тази причина, ще ви обясним на какво трябва да обърнете внимание, когато настройвате домашната си мрежа и какви устройства да използвате за различните сценарии.

По правило има редица проблеми, които трябва да бъдат решени, особено в съвременния дизайн на дома. Колкото повече знаете за него, толкова по-лесно е да определите по време на планирането кои устройства ще са Ви полезни. Например, знаете ли че, когато използвате WiFi ретранслатор, само половината от актуалната честотна трансмисия влиза в употреба? Не? Значи сте попаднали на правилното място. Ние, разбира се, ще ви предоставим и основна информация, която ще Ви помогне да извлечете максимума.

Неща, които трябва да знаете за оптимизацията на интернет

  • Губи ли се интернет сигнала?
  • WiFi или LAN?
  • Ретранслатор или Powerline
  • Причини за WiFi мъртви зони
  • Съвместими рутери
  • Сигурен интернет

Къде нямате интернет връзка?

Искате да преместите офиса си на терасата, но не можете да разчитате на сигнала? WiFi често не достига до отдалечените места в апартамента. Често мъртвите точки са спалнята, мазето, кухнята и терасата.

 

devolo освети "тъмните кътчета" на дома ви

WiFi или LAN?

Безжичният LAN е най-популярната опция за достъп до интернет за смартфони, таблети и лаптопи. Но ако търсите високоефективна връзка за по-голям трансфер на информация, Powerline с LAN порт е по-добър вариант.

 

Направете правилния избор за всички устройства и стаи

Repeater или Powerline

Сигналът на рутера често е недостатъчен за WiFi разпространение на къща или голям апартамент. WiFi repeater може да бъде прост начин за разширяване на мрежата ви, но обикновено не може да премести сигнала по-далеч от една стая.

 

Ще ви помогнем да вземете правилното решение

Причини за WiFi мъртви точки

Бетонни стени, метал и микро вълни: може да има много причини WiFi сигнала да не достигне до всички стаи или в градината. Резултатът е WiFi мъртви точки на - места, където връзката е много слаба или изобщо няма такава.

Отркийте какво може да забави WiFi сигнала

 

Съвместими рутери

devolo ви осигурява надеждна съвместимост по всяко време, тъй като поддържа всички познати рутери. Ако вече използвате продукти на devolo и просто искате да разширите мрежата си, можете да го направите без проблем.

 

Научете повече за съвместимите рутери и как да отпимизирате своя

Сигурен интернет

Всеки, който прекарва време онлайн, трябва да спазва няколко основни правила, за да избегне капаните. Това е изключително вярно за деца и тийнейджъри, така че възрастните също трябва да отделят време, за да се запознаят с онлайн сигурността.

 

Научете повече за онлайн сигурността

Научете повече за:

Подобрете WiFi обхвата

На теория сърфирането в интернет или стриймването на блокбъстър на новия ви Smart TV е много просто. На практика,обаче, WiFi често означава не само безжичен интернет, но и дълго време на зареждане. Няколко прости съвета как да настроите вашия WiFi, за да увеличите скоростта.

Powerline оптимизация

Powerline адаптерите са предназначени за оптимално предаване на данни във вашия дом. В редки случаи отделни електрически контакти в дома ви могат да имат ниска скорост на трансфер. Ще ви обясним как можете да оптимизирате трансфера на информация между адаптерите.

Инсталация и насоки

Искате да разберете повече за своя devolo продукт или имате нужда от конкретен съвет? Свържете се с нашия отдел за облужване на клиенти за всякакви въпроси относно обслужване, гаранция, функционалност, софтуер, драйвъри, фърмуеър, информация за продукта.

Въпроси и отговори

Всичко, което трябва да знаете за продуктите на devolo в Често Задавани Въпроси.

Към често задавани въпроси

Downloads

Поддържайте продукта актуализиран с най-новите downloads.

Към downloads

devolo Cockpit

Управлявайте своята домашна dLAN мрежа с нашия cockpit инструмент.

Към devolo Cockpit

Искате ли да научите повече за игри, стрийминг или WiFi в кухнята?
Използвайте нашето ръководство за съвети и препоръки

 

Вижте повече тук