Home Networking

Открийте най-важните въпроси и отговори за нашите Powerline продукти.

FAQ Home Networking

Magic

Открийте най-важните въпроси и отговори за нашите Magic продукти.

FAQ Magic

FAQ - Home Networking

Мога ли да използвам dLAN® WiFi за да сърфирам безжично в градината ми??

dLAN® WiFi адаптери са предназначени единствено за използване на закрито. Можете обаче да поставите контакт близо до прозореца, за да разширите Wi-Fi сигнала до градина, балкон или вътрешен двор. Това ви дава най-доброто Wi-Fi изживяване, дори на открито.

Може ли Wi-Fi да се използва едновременно с интегрирания LAN порт?

Да, Wi-Fi може да се използва едновременно с LAN порта.

Кои Wi-Fi устройства мога да свържа към dLAN® WiFi адаптери?

Можете да свържете всяко мобилно устройство с Wi-Fi модул към dLAN® WiFi адаптери - което ви осигурява бърза безжична връзка с интернет и с вашата домашна мрежа. Това включва смартфони като Samsung Galaxy или Apple iPhone, таблети като Apple iPad и преносими компютри. Можете също така да свържете подходящо оборудвана потребителска електроника - като Smart TV или интернет радио.

Мога ли да използвам продукти на devolo в разклонители със защита от пренапрежение?

Повечето разклонители със защита от пренапрежение, налични в магазините, ще доведат до нарушаване на работата на мрежата на devolo и следователно могат да бъдат препоръчани само до определена степен. Изключение правят моделите, проектирани специално за работа в комбинация с адаптери devolo. Те се предлагат например от APC, модели PL8VT3 и PL5B.

Как се държат устройствата devolo в случай на увеличаване на напрежението (като удари на мълния)?

Продуктите на devolo са защитени от пренапрежение в мрежата в съответствие с националните и европейските разпоредби и стандарти. Съответствието с тези разпоредби се проверява от независими акредитирани лаборатории. Продуктите на devolo са винаги безопасни, устройствата никога не представляват опасност, дори в случай на пренапрежение. В редки случаи локалните пренапрежения (напр. близък удар от мълния) могат да надвишат определеното ниво на напрежение. В тези случаи се активира вградената защита от пренапрежение, за да се избегнат допълнителни щети. Устройството обикновено не работи в процеса. Свързаните устройства (чрез мрежов кабел или интегрирания електрически контакт) не са защитени от тази функция. Препоръчваме да свържете разклонител  със защита от пренапрежение към електрическия контакт на продукта.

Какви са предимствата на range+ технология?

Технологията range + оптимизира предаването на данни във вашия дом. Всяко захранване е различно. Ето защо е важно адаптерите да се нагодят към условията във вашия дом. С нашия опит от повече от десет години разработихме технология, която не само използва допълнително заземяващия проводник за предаване на данни, но и пренася сигнала до електропровода в оптимална форма. Технологията за предаване и приемане също е подобрена, за да направи технологията на приемане възможно най-ефективна.

Какви са изискванията за използване на dLAN®? Какви са ограниченията?

dLAN® работи в цялата ел.мрежа на къщата или апартамента, независимо дали сградата е стара или нова. Разбира се, мрежата трябва да е на едно и също окабеляване, а дължината на проводника не трябва да надвишава 300 метра. Различните фази обаче не са проблем. Измервателите на мощност отслабват сигнала силно, но не е задължително да го блокират.

Мога ли да използвам продукти devolo, дори ако в къщата ми има различни електрически вериги?

Да, продуктите devolo също работят, ако имате няколко вериги (фази) в къщата. Не е необходимо да променяте захранването, например като инсталирате фазов съединител.

Могат ли съседите ми да откраднат данните ми? В края на краищата те са свързани към една и съща електрическа инсталация!

Дали вашите съседи получават сигнала за данни от вашата мрежа devolo, зависи от мрежата за захранване на вашия дом. Измервателите на мощност и дългите кабели могат драстично да намалят сигнала. За да бъдете на сигурна страна, препоръчваме да криптирате вашата мрежа с помощта на бутона за криптиране на адаптерите или софтуера devolo Cockpit.

Мога ли да използвам продукти на devolo в разклонители?

В няколко случая разклонителите - особено тези с интегрирана защита от превключване и пренапрежение - могат да влошат работата на адаптера. За да постигнете оптимални връзки, препоръчваме да използвате продукти devolo с интегриран (pass-thru) електрически контакт и включване на разклонителя в адаптера devolo.

Адаптерите на devolo могат ли да работят с други HomePlug адаптери на други производители??

Всички адаптери, които са сертифицирани по стандарта HomePlug, са съвместими и работят заедно. За да свържете адаптери devolo към адаптери HomePlug от различни производители, за да образувате обща мрежа, задайте на всички устройства една и съща парола.

Конфигурирайте устройствата на  devolo както обикновено:

  • Стартирайте dLAN® Cockpit.
  • Въведете security IDs на всички dLAN® адаптери.
  • Задайте паролата за споделена мрежа.

Сега задайте на другите устройства за HomePlug същата парола като устройствата dLAN® в съответствие с инструкциите на производителя.

Съвместими ли са различните класове адаптери на devolo (200, 500, 650, 1200)?

Да, продуктите на devolo от с различна скорост са напълно съвместими помежду си. В смесена мрежа всеки адаптер се свързва с всеки друг адаптер с възможно най-висока скорост.Прави това независимо от останалите адаптери в мрежата. В мрежа, състояща се от адаптер от 200 Mbps и два адаптера от 500 Mbps, например адаптерът от 200 Mbps ще се свърже към адаптерите от 500 Mbps със скорост 200 Mbps. В същото време адаптерите от 500 Mbps се свързват помежду си с пълните 500 Mbps. Единственото изключение тук са старите устройства със скорост 14 и 85 Mbps. За съжаление, те не са съвместими с настоящите продукти.

Защо продуктите са снабдени с Fast Ethernet портове?

Фокусът на продукта е върху скоростта на Wi-Fi; в допълнение, продуктът е проектиран за висока енергийна ефективност. Ограничението на Fast Ethernet даде възможност да се инсталират особено енергоспестяващи компоненти. Това се отразява в ниската консумация на енергия на продукта, както по време на работа, така и в режим на готовност. Скоростта на трансфер, която продуктът може да постигне, е достатъчна за повечето приложения, като например Интернет разширение, HD видео стрийминг и архивиране на данни. За по-модерни приложения предлагаме и продукти с Gigabit Ethernet портове.

С кои операционни системи са съвместими адаптерите на devolo?

Адаптерите на devolo работят независимо от операционните системи и са съвместими с повечето мрежови устройства, които предават данни чрез IP сигнал. След това те действат като дълъг мрежов кабел. Само допълнителният софтуер зависи от операционната система. Ние предлагаме софтуер на devolo за всички текущи операционни системи като Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android и iOS. Подробности можете да намерите в описанието на съответния продукт.

Magic

С какъв хардуер са съвместими Magic устройствата?

Magic  устройства са съвместими с всички рутери и с продукти, сертифицирани от HomeGrid Forum. Magic  устройства с WiFi ще се свързват с всички устройства с активиран WiFi.

Поддържат ли Magic устройствата и по-стари dLAN устройства?

dLAN устройствата не се поддържат от новото поколение технологии.

Могат ли да се използват паралелно dLAN и Magic мрежи?

Едновременното използване на различни технологии в едно домакинство е възможно.

Как се инсталират Magic устройствата?

 

Устройствата се свързват автоматично. Не е нужно да правите нищо.

Дали моята домашна мрежа, състояща се от устройства Magic, автоматично е защитена след първоначалната инсталация?

Да. Всички адаптери Magic работят сигурно и с криптиране.

Как мога да променя паролата за домашната си мрежа?

Можете да го направите или чрез приложението, или чрез cockpit.

Допълнителните адаптери Magic също ли се инсталират автоматично?

Не. Трябва да добавите новото устройство с помощта на някое от предварително инсталираните устройства и чрез натискане на бутон. За да направите това, започнете с избор на адаптер от вашата съществуваща мрежа. След това натиснете бутона за криптиране на новия адаптер.