Често задавани въпроси и отговори

FAQ Продукти

Най-важните въпроси и отговори за нашите продукти Powerline.

научете повече

FAQ Инсталация

Научете повече за инсталирането и софтуера на адаптерите Powerline.

научете повече

FAQ Всичко за WLAN

Тук ще намерите полезни съвети за конфигуриране на домашната си мрежа.

научете повече

FAQ настройки

Цялата необходима информация за хардуера и системните настройки.

научете повече

FAQ - Продукти и технологии

Какво е Powerline?

С технологията powerline, наричана за краткост PLC, интернет сигналът на рутера се разпространява в цялата семейна къща или апартамент чрез електрическата мрежа, като всеки контакт се превръща в точка за достъп до интернет.

Адаптер, свързан към маршрутизатора чрез LAN кабел, изпраща интернет сигнала на маршрутизатора в електрическата мрежа, който може да бъде приет от други адаптери във всеки контакт. По този начин всички мрежово съвместими устройства могат да бъдат свързани към интернет - чрез LAN или WLAN.

По този начин технологията powerline позволява бърза мрежа, криптирана съгласно стандарта AES - просто през стени и тавани, без да се налага да се полагат мрежови кабели.

Кога Powerline е най-доброто решение?

Електропроводът е идеален, ако съществуващият интернет сигнал не осигурява достатъчно покритие на всички жилищни помещения. Дебелите стени, няколкото етажа и големите площи често ограничават WLAN сигнала на рутера, но полагането на мрежови кабели отнема много време и е скъпо.

С powerline решенията на devolo, като devolo Magic, можете лесно да разпространявате интернет сигнала в целия си дом чрез съществуващата електрическа линия. В комбинация с адаптер всеки електрически контакт се превръща в точка за достъп до интернет или гореща точка!

Какви са изискванията за използване на Powerline? Къде са границите?

Нуждаете се само от електропровод и достъп до интернет. решенията devolo powerline просто разпространяват интернет сигнала в дома ви чрез електрическата мрежа - независимо дали става дума за стара или нова сграда и независимо от предпазителите и различните фази. Електромерите отслабват сигнала, но не го блокират във всички случаи. Разбира се, предаването на данни е криптирано!
 

Каква е разликата между powerline адаптерите и WLAN повторителите?

Адаптерите Powerline пренасят интернет сигнала на маршрутизатора по електрическата мрежа, така че във всеки контакт се генерира нов, мощен интернет или WLAN сигнал. Стените и таваните се преодоляват лесно, докато те често отслабват сигнала на WLAN.

Повторителят на WLAN приема сигнала на WLAN от маршрутизатора и го предава нататък. Ето защо, за разлика от захранващата линия, тя може да се използва само там, където все още има достатъчно силен WLAN сигнал. Освен това повторителят използва наличната честотна лента за комуникация с маршрутизатора, така че използваемата честотна лента за крайните устройства значително намалява.

Съвместим ли е моят маршрутизатор с адаптерите Powerline?

Да! devolo Powerline работи с всички разпространени рутери.

Какви са предимствата на използването на адаптери Magic или технологията G.hn?

С адаптерите Magic сте подготвени за постоянно нарастващите и бъдещи изисквания за производителност в домашната мрежа, като например стрийминг на множество HD/UHD съдържание, домашен офис с паралелно домашно обучение и др. , са добре подготвени. Магическите адаптери ви предлагат:
 

 • Значително увеличение на скоростта в сравнение с адаптерите за захранваща мрежа със стандарт HomePlug AV, като например dLAN
 • По-висока стабилност
 • увеличен обхват
   

Ето защо devolo Magic с технологията G.hn е идеален за вашата домашна мрежа. 

Какви скорости на предаване на данни мога да постигна с Magic 2?

Продуктите Magic 2 постигат еднопосочна брутна пропускателна способност за данни (т.е. с включени въздушни линии) до 2400 Mbps при оптимални условия на работа.

 

Тази теоретична, максимална скорост на предаване на данни се основава на технологичната спецификация при идеални условия. В зависимост от мрежовата среда (разстояние, мрежов трафик, съседни мрежи, шум по електрическите линии, качество на електрическата инсталация и т.н.) действителната скорост на предаване на данни може да варира.

 

Тестовете на скоростта", проведени с крайни устройства като смартфони или лаптопи, се отнасят до двупосочната нетна пропускателна способност за данни (т.е. без въздушната линия), която поради това не е сравнима и се оказва по-ниска от брутната пропускателна способност за данни по електрическата линия.

Не постигам определените скорости на трансфер на данни. Каква е причината за това?

Теоретичната максимална скорост на предаване на данни (брутна пропускателна способност на данните, включително Powerline overhead) се основава на технологичната спецификация при идеални условия. В зависимост от мрежовата среда (разстояние, мрежов трафик, съседни мрежи, шум по електрическите линии, качество на електрическата инсталация и т.н.) действителната скорост на предаване на данни може да се различава.

Тестовете на скоростта", проведени с крайни устройства като смартфони или лаптопи, показват нетна пропускателна способност за данни, която не е сравнима и се оказва по-ниска от брутната пропускателна способност за данни по електропровода.

Каква е разликата между адаптера Magic 2 WiFi и адаптера Magic 2 WiFi Next?

Следващият модел Magic 2 WiFi е наследник на Magic 2 WiFi. Новият чипсет осигурява още по-стабилна и по-бърза Wi-Fi връзка и оптимизира взаимодействието на следващия Wi-Fi адаптер devolo Magic 2, така че да можете да се движите свободно из къщата, а най-добрата Wi-Fi връзка винаги да се избира автоматично за вашия смартфон, таблет и др.

Новите функции се наричат "Управление на точката на достъп" и "Многопотребителски MIMO". Благодарение на тях дори повече крайни устройства могат да бъдат онлайн едновременно без забавяне на връзката. По този начин мрежовата мрежа, създадена от всички адаптери, е още по-безпроблемна, а връзката с крайните устройства се осъществява оптимално и незабележимо. 

Стандартите за сигурност, ефективността на захранващата мрежа и опциите за настройка са идентични с тези на Magic 2 WiFi. 

Мога ли да разширя мрежата си dLAN с адаптери Magic? Съвместими ли са адаптерите dLAN и Magic помежду си?

Не, защото за предаване на данни се използват различни технологии.

Адаптерите devolo Magic използват иновативната технология G.hn и са съвместими с всички адаптери и продукти devolo Magic, сертифицирани от HomeGrid Forum. Те могат да се използват и с всички маршрутизатори и мрежови устройства.

 

Адаптерите dLAN Powerline и други продукти HomePlug AV за съжаление не могат да бъдат свързани към адаптерите Magic поради различния стандарт.

 

Паралелната работа на dLAN и Magic е възможна, но няма смисъл, тъй като и двете технологии не могат да покажат оптималната си производителност при такъв сценарий.

Мога ли да използвам паралелно мрежи Magic и dLAN в една и съща електрическа мрежа?

Паралелната работа на dLAN и Magic е възможна, но няма смисъл. Адаптерите Magic демонстрират пълната си производителност само в среда с чисто Magic или G.hn, т.е. когато не се използват паралелно други powerline/dLAN адаптери.

Защо devolo премина от HomePlug AV към стандарта G.hn?

HomePlugAV powerline технологията все повече достига границите на своето развитие и предлага само управляеми възможности за оптимизация.

G.hn дава възможност за технологичен скок и devolo Magic е оптимално оборудвана за бъдещите изисквания с G.hn. С продуктите devolo Magic например можете да сте сигурни, че домашната ви мрежа ще осигури на вашия 8K телевизор безпроблемен достъп до интернет!

Могат ли адаптерите Powerline да пречат на радиолюбителски и CB сигнали?

Използването на адаптери за захранващи линии не трябва да пречи на използването на радиотехнологии, като например любителско радио. Адаптерите за захранваща линия на devolo са специално разработени за предаване на по-ниско ниво в рамките на честотните ленти на любителското радио и CB радио. Това намалява до минимум и без това слабото излъчване от електропровода. Поради това смущенията в радиослужбите от страна на адаптерите за захранващи линии са изключително малко вероятни.

 

Разбира се, нашите адаптери Powerline отговарят на всички нормативни спецификации.

Колко силно е електромагнитното излъчване от адаптерите Powerline?

Всички електрически устройства, продавани в ЕС, трябва да носят маркировката CE, за да докажат своята електромагнитна съвместимост. За тази цел те се тестват в съответствие с определени стандарти.Адаптерите devolo, разбира се, са преминали успешно необходимите тестове. Сигналите, излъчвани от адаптерите devolo, са от същия порядък като смущаващите сигнали на други потребителски устройства. Това означава, че адаптерите не генерират повече смущения, отколкото например бормашина.

FAQ - Инсталация и софтуер

Как мога да оптимизирам скоростта на предаване на данни между моите адаптери Magic?

По правило адаптерите devolo Magic автоматично имат бърза и силна връзка. Много съжаляваме, ако случаят с вас не е такъв. Съвети за оптимизиране на свързването на адаптерите Magic можете да намерите тук (английски).

Как мога да проверя и възстановя връзката между адаптерите Magic?

За инструкции как да проверите и възстановите връзката между адаптерите Magic, моля, кликнете тук (английски).

Как мога да оптимизирам скоростта на предаване на данни между моите адаптери dLAN?

За инструкции как да оптимизирате връзката между адаптерите dLAN, кликнете тук (английски).

Как могат да се инсталират устройствата Magic?

Устройствата се свързват автоматично при първото им включване; не е необходимо да правите нищо.

Как мога да интегрирам друг адаптер Magic в домашната си мрежа?

Можете лесно да добавите новия адаптер към съществуващата мрежа, като натиснете бутон, след като сте го поставили в електрическия контакт. Изчакайте за кратко, докато новото устройство е готово за работа и светодиодът Powerline мига в бяло. Сега натиснете за кратко бутона за криптиране на адаптер, който вече е в домашната ви мрежа. Паролата на мрежата вече е прехвърлена към новия адаптер. Готово!

Колко адаптера Powerline могат да работят паралелно в една мрежа?

Можете лесно да свържете до осем адаптера в мрежа.

Автоматично ли се криптират моите адаптери Magic или съседът ми може да подслушва данните ми?

Не се притеснявайте, данните ви са в безопасност. Адаптерите Magic са 128-битово AES криптирани и автоматично обменят случайна парола помежду си след първото включване.

Освен това вашите сигнали за данни обикновено не достигат до съседа. Ако това все пак се случи в изключителни случаи, адаптерите са ефективно защитени чрез мощното криптиране.

Мога ли да използвам продукти devolo в захранващи ленти със защита от пренапрежение?

Много от предлаганите в търговската мрежа захранващи ленти със защита от пренапрежение водят до загуба на производителност на мрежата devolo и затова се препоръчват само в ограничена степен. Изключение правят моделите, специално проектирани за работа в комбинация с адаптери devolo. Те се предлагат от производители като APC (модели PL8VT3-DE и PL5B-DE).

Нашата препоръка: Просто използвайте адаптер с вграден контакт и свържете захранващата лента към него. По този начин powerline връзката работи надеждно и не губите гнездо.

Къде е най-добре да се постави адаптерът Powerline?

В идеалния случай в един контакт. Ако адаптерът е поставен в няколко стенни контакта, той трябва да се използва само в тях, ако е възможно. Чрез гнездото на адаптера можете лесно да свържете други устройства или захранваща лента.

Автоматично ли са криптирани моите адаптери dLAN или съседът ми може да подслушва данните ми?

Дали съседът ви може теоретично да приема сигнала за данни от вашата мрежа devolo зависи от електрическата мрежа в дома ви. Електромерите и дългите кабели могат значително да намалят сигнала. За да сте сигурни, препоръчваме да криптирате собствената си мрежа, като използвате бутона за криптиране на адаптерите или чрез софтуера devolo Cockpit / приложението Home Network.

За да направите това, натиснете за кратко бутона за криптиране на единия адаптер. В рамките на 2 минути натиснете бутона за криптиране и на втория адаптер. Ако в мрежата има повече от два адаптера, повторете процедурата за всеки допълнителен адаптер. Адаптерите генерират случайна парола, обменят я помежду си и след това връзката се криптира със 128-битов AES.

Мога ли да използвам продукти devolo в няколко контакта или в съседни стенни контакти?

Многобройните контакти сами по себе си - както в стената, така и в захранващите ленти - обикновено не пречат на връзката, стига до тях да не са включени други устройства.
Вграденият в захранващите ленти превключвател или защита от пренапрежение обаче могат да доведат до загуба на производителност.

За да постигнете оптимални връзки, препоръчваме да използвате устройства devolo с вграден контакт в свободен стенен контакт и да включите необходимия многократен контакт за допълнителни устройства към адаптера devolo.

Работят ли адаптерите devolo dLAN заедно с Homeplug AV адаптери на други производители?

Всички продукти, сертифицирани съгласно стандарта HomePlug AV, като например адаптерите devolo dLAN, са съвместими помежду си. За
да свържете адаптерите devolo с HomePlug AV адаптери на други производители, най-добре е да използвате бутоните за криптиране на адаптерите. За адаптерите devolo натиснете този бутон за кратко (за около една секунда), за да стартирате криптирането. Натиснете
бутона на другите HomePlug AV устройства съгласно инструкциите на производителя.

Съвместими ли са адаптерите Powerline от различни класове на скорост?

Да, в рамките на една продуктова серия (Magic или dLAN) различните класове скорости са напълно съвместими помежду си. По технически причини устройствата от серията devolo Magic не са съвместими с устройствата dLAN.

 

Единственото изключение са старите сини устройства, които за съжаление не са съвместими с днешните продукти.

В мрежа със смесени класове скорости адаптерите се свързват помежду си с най-високата възможна скорост. Пример: В мрежа с един 500 Mbps адаптер и два 1200 Mbps адаптера, 500 Mbps адаптерът с до 500 Mbps се свързва с 1200 Mbps адаптерите. Адаптерите 1200 Mbps се свързват помежду си със скорост до 1200 Mbps.

Кой софтуер мога да използвам за конфигуриране и управление на моите адаптери Magic?

Можете лесно да настроите и конфигурирате адаптерите си Magic devolo чрез смартфон с помощта на приложениетоdevolo Home Network. Можете да намерите приложението тук.

 

Освен това можете да изтеглите софтуера devolo Cockpitза вашия компютър от тук и да направите всички настройки чрез него.

Как мога да променя паролата за Powerline за домашната си мрежа?

Можете лесно да промените паролата за вашата powerline мрежа със софтуера devolo Cockpit. Можете да го изтеглите оттук за компютъра си и да промените паролата оттам. Бутонът "Промяна на паролата" се намира в лентата с менюта в долната част на пилотската кабина - там можете да зададете нова парола.

                                                                                     

Освен това можете лесно да промените паролата за адаптерите Magic чрез смартфон, като използвате приложението devolo Home Networkнасъответните страници за конфигуриране на адаптерите. Можете да намерите приложението тук.

FAQ - Всичко за WLAN

Не мога да намеря мрежата devolo WLAN. Защо?

Мрежата "devolo-xxx" се появява само в конфигурацията по подразбиране на devolo WLAN адаптера. Ако сте активирали технологията WiFi Clone или Mesh, както е обяснено във втората част на инструкциите за инсталиране, WiFi мрежата на devolo изчезва и адаптерът devolo използва WiFi настройките на вашия рутер.
Ако поставите devolo WiFi адаптера извън обхвата на WiFi мрежата на вашия маршрутизатор и все още виждате WiFi мрежата на маршрутизатора, това е сигналът на devolo WiFi адаптера.

Мога ли да използвам WLAN и LAN връзките едновременно?

Да, разбира се, можете да използвате едновременно сигнала WLAN и връзката LAN.

Кои устройства, поддържащи WLAN, мога да свързвам към Wi-Fi адаптерите?

По принцип можете да свържете всички мобилни устройства, които имат WLAN модул, към WiFi адаптерите и по този начин да установите бърза безжична връзка с интернет и домашната мрежа.

Къде са границите на приложение на продуктите WLAN?

На открито WLAN има обхват до 300 метра. Това обаче е теоретична максимална стойност, която не може да бъде постигната в къщи и апартаменти. Там структурните условия, като например стоманобетонни тавани, леки стени с метални профили и подово отопление, отслабват сигнала на WLAN. Но други електрически сигнали, като например излъчваните от микровълни или съседни WLAN, също частично припокриват сигнала на WLAN. Затова на практика силата на сигнала намалява с разстоянието от предавателя на WLAN в зависимост от ефекта на затихване. В някои случаи тези ефекти са дори динамични и се променят в течение на деня. Имате ли значителни проблеми с покритието на WLAN? Тогава ви препоръчваме нашите продукти powerline. Те предават данните алтернативно по електрическата мрежа.

Какво представлява мрежовата WLAN?

Благодарение на новата мрежова WLAN и иновативната powerline технология всички адаптери devolo Magic се свързват към съгласувана мрежа и безпроблемно ви осигуряват най-силната връзка с интернет навсякъде в дома ви. Това означава, че винаги сте автоматично свързани към най-силната точка за достъп до WLAN и можете да се движите свободно из дома си.

Всички WLAN адаптери от серията devolo Magic предлагат mesh WLAN и включват различни технологии:

 • "Бърз роуминг", за да улесни максимално всички клиенти на WLAN, като например смартфони или таблети, да се свързват постоянно към най-силния сигнал на WLAN.
   
 • "WiFi Clone" позволява лесното прехвърляне на данните за конфигурацията на WLAN на маршрутизатора към всички WiFi адаптери (Single SSID).
   
 • Чрез "Config-Sync" всички WiFi адаптери се синхронизират помежду си с всички WiFi конфигурации, като име (SSID), парола за WLAN, контрол на времето, достъп за гости и др.
   
 • Новата функция "Airtime Fairness" също дава предимство на бързите клиенти на WLAN. Например по-старите устройства, които изтеглят дълго време, вече не забавят работата на WLAN.
   
 • Интегрираното управление на честотната лента също така гарантира, че идеалният радиоканал и честота се определят автоматично за всички клиенти на WLAN.  Всички функции на мрежата са автоматично достъпни за потребителите с devolo Magic.
   
 • За продукти с AP Steering тази функция оптимизира балансирането на натоварването в по-сложни мрежови топологии с множество точки за достъп или повторители и гарантира, че вашите устройства винаги се свързват с оптималната точка за достъп.

Как да настроя WiFi Repeater+ ac без WPS?

За да настроите WiFi Repeater+ ac, се нуждаете от крайно устройство, поддържащо WLAN (лаптоп, смартфон или таблет). Моля, процедирайте по следния начин: При първоначалната настройка
WiFi Repeater+ ac изпраща временна WLAN мрежа, наречена "devolo WiFi Repeater+ ac", която не установява интернет връзка.
Свържете крайното си устройство към тази мрежа (не се изисква парола). В адресния ред на браузъра (по възможност Google Chrome или Firefox) въведете IP адреса по подразбиране на повторителя "2.2.2.1" без кавички, с точки.

В отворената страница щракнете върху "Set up as repeater" (Настройка като повторител). WiFi Repeater+ ac автоматично търси WLAN мрежи в околността. Това може да отнеме известно време.

Изберете WLAN мрежата на вашия маршрутизатор от списъка и щракнете върху "Next". Ако вашата WLAN мрежа не е показана в списъка, изберете гнездо за повторителя, което е по-близо до WLAN маршрутизатора/точката за достъп, и актуализирайте списъка отново, като щракнете върху символа със стрелка.

Въведете паролата за WLAN на вашия рутер в полето Password (Парола) и щракнете върху "Next" (Напред). Обикновено е разумно да използвате настройките по подразбиране - просто щракнете върху "Напред". За да запишете, щракнете върху "Complete configuration" и изчакайте да приключи настройката.

Как да настроя WiFi Repeater+ ac като точка за достъп?

За да настроите devolo WiFi Repeater+ ac като точка за достъп, моля, процедирайте по следния начин:

1. Включете ретранслатора в стенния контакт и го свържете с маршрутизатора чрез LAN кабел.

 

2.  Достъп до страницата за конфигуриране на устройството. Ако все още не сте го направили, първо инсталирайте софтуера devolo Cockpit.

В пилотската кабина преместете мишката върху ретранслатора и щракнете върху първия символ (страница за конфигуриране на устройството).

 

3. В лявата област отидете в менюто "Помощник", щракнете върху "Настройване като точка за достъп" в областта "Режим на точка за достъп" и след това върху "Стартиране на конфигурацията". Сега ретранслаторът е настроен като точка за достъп.

Как да настроя WiFi Repeater+ ac като точка за достъп чрез приложението?

За да конфигурирате devolo WiFi Repeater+ ac като точка за достъп, моля, процедирайте по следния начин:

Първо настройте повторителя като повторител чрез приложението Home Network.

Можете да изтеглите приложението devolo Home Network тук.

Стартирайте приложението на смартфона/таблета, който в идеалния случай е свързан към повторителя, а в другия случай - към маршрутизатора. Докоснете ретранслатора в приложението и след това изберете "Open device configuration".

Изберете "Wizard" (Съветник) в лявата област и след това докоснете "Set up as access point" (Настройване като точка за достъп) под режима на работа "Access point mode" (Режим на точка за достъп). Накрая докоснете "Start configuration", за да потвърдите. След кратко рестартиране на повторителя конфигурацията е завършена. Текущата страница за конфигуриране вече няма да разпознава ретранслатора.

Свържете повторителя към маршрутизатора си или към мрежова връзка в къщата чрез LAN кабел.

Как мога да променя SSID и паролата за WLAN на Wi-Fi адаптерите?

За да промените SSID и WiFi паролата, процедирайте по следния начин. Отворете страницата за конфигуриране на вашия devolo WiFi адаптер в софтуера devolo Cockpit или в приложението Home Network.

 

В лявата лента с менюта изберете елемента "WLAN" и след това елемента "WLAN мрежи".
Тук можете първо да определите честотата, на която се предава сигналът на WLAN.
По-долу можете да въведете желаното име на мрежата WLAN (SSID) и предвиденото криптиране (парола за WLAN).

 

Запазете тази промяна, като щракнете върху символа на дискета в долния десен ъгъл.

Как мога да деактивирам синхронизацията между Wi-Fi адаптерите или да конфигурирам всеки адаптер поотделно?

За да деактивирате синхронизацията на адаптерите, процедирайте по следния начин. Отворете страницата за конфигуриране на вашия devolo WiFi адаптер в софтуера devolo Cockpit или в приложението Home Network.

В лявата лента с менюта изберете елемента "System" (Система) и след това под-елемента "ConfigSync" (Синхронизация на конфигурацията). Премахнете отметката от квадратчето за отметка "Включване".

Запазете тази промяна, като щракнете върху символа на дискета в долния десен ъгъл.

Как да стигна до страницата за конфигуриране на адаптерите WiFi?

Най-лесният начин за достъп до страницата за конфигуриране на вашия devolo WiFi адаптер е чрез софтуера devolo Cockpit или приложението devolo Home Network.

Можете да намерите актуалния софтуер за пилотската кабина под следната връзка.

Стартирайте кабината devolo Cockpit. Адаптерите се показват. Можете да получите достъп до страницата за конфигуриране на WiFi адаптера, като насочите мишката към малката сива стрелка от дясната страна на WiFi адаптера и след това щракнете върху най-горния елемент (стрелка със зъбно колело) на отвореното меню.

Можете да инсталирате приложението devolo Home Network от App Store или Google Play.

Стартирайте приложението на смартфон, който в идеалния случай е свързан с Wi-Fi адаптер. Докоснете Wi-Fi адаптера, чиято страница за конфигуриране искате да отворите.

Как мога да деактивирам функцията mesh на Wi-Fi адаптерите?

За да направите това, отворете страницата за конфигуриране на вашия devolo WiFi адаптер в софтуера devolo Cockpit или в приложението Home Network.

Изберете елемента "WLAN" в лявата лента с менюта и след това елемента "Mesh WLAN" под него. Премахнете отметката от квадратчето за отметка с име "Включване". Запазете тази промяна, като щракнете върху символа на дискета в долния десен ъгъл.

Кой модел от начално ниво да предпочета - dLAN 550 или Magic 1?

Продуктите Magic 1 трябва да се считат за новия начален клас Powerline на devolo и представляват значително подобрено следващо поколение в сравнение с продуктовия клас dLAN 550. При лабораторни и полеви тестове продуктите Magic 1 показват сравними характеристики с продуктите dLAN 1200. Тъй като технологията MIMO, която е полезна за увеличаване на покритието, се използва само в продуктите от висок клас от серията devolo Magic 2, препоръчваме продуктите Magic 2 за сложни сценарии.

FAQ - Системни настройки / Хардуеp

Как мога да инсталирам най-новия фърмуер за моите адаптери dLAN Powerline?

Можете да актуализирате адаптерите си dLAN, както LAN, така и WiFi адаптерите, като използвате функцията за актуализиране devolo Cockpit.

Как мога да инсталирам най-новия фърмуер за моите адаптери Magic?

Всички адаптери Magic - с непроменени фабрични настройки - се снабдяват автоматично с актуализации (изключение: адаптери Magic LAN с фърмуер < 7.8.5.47).

Алтернативно, актуализациите на фърмуера могат да се инициират и чрез приложението Home Network App или да се изтеглят онлайн от уебсайта на съответния продукт. В този случай ги инсталирайте чрез страницата за конфигуриране на устройството в "Система" > "Инсталиране на фърмуер".

Как мога да деактивирам функцията за готовност на Wi-Fi адаптерите Magic/dLAN?

За да направите това, отворете страницата за конфигуриране на вашия devolo WiFi адаптер в софтуера devolo Cockpit или в приложението Home Network.

Изберете елемента "System" (Система) в лентата с менюта и след това елемента "Administration" (Администрация) под него. Премахнете отметката от квадратчето за отметка в "Stand-by", като щракнете върху него. Запазете тази промяна, като щракнете върху символа на дискета в долната част.

Как мога да деактивирам функцията за готовност на адаптера dLAN LAN?

Функцията за готовност на LAN адаптерите може да се деактивира чрез софтуера devolo Cockpit.

Можете да намерите актуалния софтуер за пилотската кабина под следната връзка.

Стартирайте кабината devolo Cockpit. Адаптерите се показват. Насочете мишката към малката сива стрелка в дясната част на адаптера и ще се отвори лента с икони.

След това щракнете върху символа с двете зъбни колела ("Покажи опциите") и след това върху опцията "Деактивиране на режима за пестене на енергия".

С какъв хардуер са съвместими адаптерите Magic?

Всички адаптери Magic са съвместими с всички маршрутизатори и с продукти powerline, сертифицирани от HomeGrid Forum.
Чрез устройствата Magic могат да се свързват всички крайни устройства чрез LAN или WLAN, които алтернативно биха могли да бъдат свързани директно към маршрутизатора по този начин, например смартфони, таблети, персонални компютри/ноутбуци, телевизори и др.

Как мога да нулирам моите devolo WiFi адаптери?

За нулиране натиснете, например, с огъната щипка за хартия за повече от 10 секунди в малкия кръгъл отвор до LAN изхода на адаптера. За тази цел WiFi адаптерът трябва да е бил включен в контакта поне за една минута.

Устройството ще се рестартира за около една минута и след това ще бъде в състояние на доставка.

Как мога да нулирам устройството WiFi Repeater / WiFi Repeater+ ac / Gigagate ?

За нулиране натиснете с огъната щипка за хартия за повече от 10 секунди в малкия кръгъл отвор до LAN изхода на устройството. За целта устройството трябва да е било включено в контакта за поне една минута.

Устройството ще се рестартира за около една минута и след това ще бъде в състояние на доставка.

Как мога да нулирам моя WiFi повторител ac?

За нулиране натиснете бутона WPS за повече от 10 секунди. За тази цел устройството трябва да е било включено в контакта за поне една минута.

Устройството ще се рестартира за около една минута и след това ще бъде в състояние на доставка.

Как мога да нулирам моите devolo LAN адаптери?

Адаптерите за LAN могат да бъдат нулирани чрез софтуера devolo Cockpit.

Можете да намерите актуалния софтуер за пилотската кабина под следната връзка.

Стартирайте кабината devolo Cockpit. Адаптерите се показват. Насочете мишката към малката сива стрелка в дясната част на адаптера и ще се отвори лента с икони.

След това щракнете върху символа с двете зъбни колела ("Show options") и след това върху опцията "Reset unit to factory settings".

Предназначени ли са адаптерите Powerline за продължителна работа?

Да, адаптерите за захранваща мрежа devolo са проектирани за продължителна работа. Те могат да останат трайно свързани към контактите.

Мога ли да изключвам адаптерите Powerline през нощта, без да се налага да ги конфигурирам отново на следващия ден?

Да, конфигурацията на адаптерите Powerline остава запазена, докато адаптерът не бъде нулиран.

Мога ли да използвам по-дълги LAN кабели към адаптерите Powerline?

Да, можете да използвате и по-дълги LAN кабели за powerline адаптерите devolo от приложените 2 m Cat 5e LAN кабели.

Кои LAN кабели са включени в комплекта на адаптерите devolo Powerline?

За продуктите с включени LAN кабели са включени LAN кабели Cat 5e с дължина 2 м.

Можете да използвате и по-дълги и дори по-качествени кабели.

Адаптерът ми за захранваща мрежа се загрява много. Нормално ли е това?

При адаптерите devolo се фокусираме не само върху високата производителност, но и върху компактната форма. Тази комбинация позволява на устройствата да се нагряват. Това е безвредно и не влияе на консумацията на енергия.

Можете да оставите адаптера в контакта през цялото време, без да се притеснявате. Всички адаптери devolo powerline са проектирани за продължителна работа.

Под кои операционни системи работят адаптерите devolo?

адаптерите devolo работят независимо от операционните системи и функционират с всички мрежови устройства, които изпращат данни чрез интернет протокол. Опционалният допълнителен софтуер за инсталиране и конфигуриране на адаптерите също е наличен за всички разпространени операционни системи.

Как се държат устройствата devolo в случай на пренапрежение (напр. удар от мълния)?

Продуктите на devolo са защитени от пренапрежения в електрическата мрежа в съответствие с националните и общоевропейските разпоредби и стандарти. Съответствието с тези разпоредби се проверява и потвърждава от независими акредитирани лаборатории. продуктите на devolo са винаги безопасни, т.е. никога не съществува опасност от устройствата, дори в случай на пренапрежение.

В редки случаи локални свръхнапрежения (напр. близък удар от мълния) могат да бъдат над определеното ниво на напрежение. В тези случаи защитата от пренапрежение, вградена в продуктите devolo, предотвратява по-нататъшни повреди. В резултат на това обаче устройството обикновено губи своята функция. Устройствата, свързани чрез мрежови кабели или вградения захранващ контакт, не са защитени. В този случай препоръчваме да свържете захранваща лента със защита от пренапрежение към гнездото в продукта.