Използвайте dLAN, за да остраните мъртвите зони

Бързо да потърсите рецепта за тиквена супа или да проверите в YouTube за съвет, когато отоплението ви създава проблеми? Да се отпуснете слушайки уеб радио или да използвате медийна библиотека, за да гледате новия епизод на любимата си поредица, преди да си легнете : Можете да направите всичко това, ако вашата WiFi връзка е надеждна.

 

WiFi сигналът често не достига до отдалечените ъгли на апартамента или къщата ви - спалнята, мазето, кухнята и терасата. Често срещате зони в дома си, където просто няма връзка или скоростта е толкова ниска, че постоянно прекъсва.

1. Спалнята

Искате ли да слушате новата си аудио книга или да гледате любимия си сериал, преди да заспите, но досега само сте си мечтали за стрийминг без прекъсване на сигнала? Това е проблем, който имат и много други. Причината в това, че спалните обикновено са на различен етаж от рутера или са далече от него и WiFi сигналът не е достатъчно силен.

2. Балкона и градината

Градината изисква много грижи. И за това се нуждаете от съвети.  Един полезен източник са интернет пътеводителите и приложенията, които улесняват индивидуализирания дизайн на градината. Но WiFi сигналът често е твърде слаб, за да покрие цялата градина. Но би било толкова хубаво да се отпуснете на шезлонга и да слушате добър подкаст или аудио книга.

3. Kухнята

Кухнята е място, където липсата на сигнал лесно се забелязва. Това се дължи на микровълните и на други електрически устройства, които нарушават чувствителните безжични вълни, които WiFi използва. Следователно забавянията във възпроизвеждането на видео са доста чести. Жалко, тъй като има толкова много места в интернет, от които да се вдъхновите докато приготвяте храната.

4. Мазето и тавана

Подобно на градината и терасата, мазето и таванското помещение са сред отдалечените части на къщата, които не са осигурени оптимално с интернет заради разстоянието от рутера. Но точно тези части на къщата са подходящи за хобито ви.  Живопис, ръчна изработка или реставрация на предмети. Уроците в YouTube помагат да практикувате хобито си по-лесно.

Причини за WiFi мъртви зони

Бетонните стени, металът и мебелите могат да бъдат причина за липсата на WiFi във всички стаи, в градината, на балкона или терасата.

 

Микровълните и бебефоните нарушават сигнала, както и WiFi на съседите или лошо екранираните кабели от външни твърди дискове. Резултатът е на лице:  WiFi мъртви точки. Това са места, където има само слаба връзка или изобщо няма такава.

 

Bluetooth може да попречи на WiFi сигнала, тъй като използва същата безжична честота (2.4 GHz).

 

Основното правило, колкото по-отворена е архитектурата на вашия дом, толкова по-добър WiFi сигнал ще излъчва рутерът ви.

 

Отркийте причините за лоша връзка

Предимства на dLAN Powerline адаптера

 

 • Предлага се с или без WiFi
 • Повечето адаптери имат вграден електрически контакт
 • Снабдени с до три LAN връзки
 • Три години гаранция от производителя

Препоръчваме Ви следните продукти

devolo Powerline Adapter Magic 2 WiFi liegend

devolo Magic 2 WiFi

 • Максимална скорост до 2400 Mbps за вашата дигитална свобода
 • Надежден и бърз Wi-Fi и интернет във всяко кътче на дома ви благодарение на Mesh and Powerline.
 • Две гигабитови LAN връзки за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.
Към продукта
devolo Powerline Adapter Magic 2 LAN liegend

devolo Magic 2 LAN

 • Максимална скорост до 2400 Mbps за вашата дигитална свобода.
 • Надежден и бърз Wi-Fi и интернет във всяко кътче на дома ви благодарение на Powerline.
 • Един Гигабит LAN връзка за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.
devolo Powerline Adapter Magic 1 LAN liegend

devolo Magic 1 LAN

 • Максимална скорост до 1200 Mbps за вашата дигитална свобода
 • Надежден и бърз интернет във всяко кътче на домa ви благодарение на Powerline.
 • Един Гигабит LAN връзка за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.

Искате да знаете повече за WiFi обхват, как да се отървете от мъртви зони или да научите повече за съвместимостта между рутерите и продуктите?
Използвайте нашето ръководство за съвети за оптимизация и препоръки за продукти

 

Вижте повече тук