devolo разкрива на хората разнообразните възможности на дигиталния свят: с изграждане на мощна домашна мрежа за интелигентния дом, както и още по-сигурната комуникация на данни в професионалната среда. По този начин фирма devolo е движеща сила на иновациите за дигитализиране – и то от създаването на предприятието 2002 г.

Данните като еликсир на живота

 

Днес дигитализация е една от най-често срещаните ключови думи. Еликсирът на живота са данните. Като единици и нули те протичат през кабел и пътуват през въздуха, търсят своя път от предавателя до приемника. За devolo най-важната цел още през 2002 г. беше да развие този път възможно най-ефективно – а Powerline Communication (PLC) беше и е средството, да го постигне.

 

PLC: Домашната мрежа достига до масовия пазар с devolo

 

Екипът основал devolo, ръководен от Хайко Харбърс, разпозна потенциала на технологията за домашни мрежи още в самото началото. PLC използва съществуващото електрическо окабеляване за предаване на интернет сигнала - точно като дълъг кабел за данни. В резултат PLC избягва проблема с чистите WiFi решения. Когато се използват WiFi, таваните и стените забавят сигнала.

Мощността се повишава – пазарният успех също

 

След успешното пускане на пазара, до 2005 г. бяха продадени първите един милион практически адаптери за контакти. Днес милиони домакинства в цяла Европа използват решенията на devolo, за да разпространяват интернет сигнала в домове с висока скорост по електрическата мрежа.С течение на годините устройствата стават прогресивно по-мощни: от първоначално скромните 14 kbps са постигнати скорости на предаване до 2,4 Gbps.

 

Простите двойки адаптери се превърнаха в многостайни комплекти, които създават непрекъсната мрежа в целия дом с най-съвременни Mesh WiFi функции. Настоящите водещи продукти в портфолиото на devolo разчитат на най-високопроизводителното PLC поколение като стабилна основа.

Силната домашна мрежа създава от тенденции един нов стил на живот

Днес една мощна мрежа е главното условие основните тенденции да доведат до трайни промени в живота ни. Тъй като с нея кабинетът се превръща в офис на шефа при видеоконференции, детската стая чрез електронното обучение и онлайн търсене във виртуална класна стая, мазето за хоби чрез ръководства в ковачница за таланти и таванското помещение при онлайн курсове във фитнес-център, казано накратко: Чрез идеалното изграждане на домашна мрежа „work@home“, „study@home“ и „socialise@home“ ще станат постоянна част от нашия живот – поддържана от фирма devolo.

Партньори на международни доставчици на телекомуникационни услуги

Но фирма devolo е не само водещ доставчик на продукти за изграждане на домашна мрежа, които крайните клиенти купуват в търговската мрежа или онлайн. От много години фирмата подпомага телекомуникационните доставчици, разработва и произвежда за тях индивидуални решения – фърмуер, опаковка и логистика включително. Едва ли друг играч на пазара поддържа по-тесни, по-дългосрочни партньорства с ISP в цяла Европа и извън нея.

Eingangsbereich devolo

Изследователска и развойна дейност: Създаване на основни знания за идващите технологични поколения

Многостранната ангажираност на devolo се основава на силен екип в изследователската и развойна дейност.  Служителите в сектора R&D (изследователска и развойна дейност) е сравнително висок - 25% – при това съвсем съзнателно. Затова мотото "Engineered in Germany" е важен отличителен белег за devolo в условията на конкуренция и израз на стремежа към най-високо качество. Това от своя страна прави възможно фирмата да осигури за собствените си продукти необичайно дълъг гаранционен срок от 3 години.

Погледът към дигиталното бъдеще

Чрез собствена  си силна развойна дейност devolo може да се включи в проекти за изследователска дейност и финансиране, в които се полагат основите за новите технологични поколения. Независимо дали става въпрос за IEEE стандарт или E-Mobility проект на ЕС: През последните години експерти на devolo са участвали в повече от 20 международни проекти, комисии и организации по стандартизация. 

 

Стартирала с екип от 25 души днес devolo се представя с приблизително 150 служители в международен мащаб. Ръководена от собствениците и изградена от силен екипен дух фирмата се утвърждава в условията на конкуренция с насочен концентриран поглед в дигиталното бъдеще. Тъй като дигитализацията едва е започнала.

Фирмена история

 • 2002

  Основаване на devolo

 • 2003

  Въвеждане на пазара на продуктите HomePlug 1.0

 • 2004

  Изграждане на мрежа за пласмент в цяла Европа

 • 2005

  Първият по рода си в света MicroLink dLAN® Highspeed-адаптер със скорост на пренос на данни 85 MBit/s

 • 2007

  Кодиране на данни чрез натискане на бутон: devolo dLAN® 200 AVeasy

 • 2008

  dLAN® 200 AVplus -първият продукт с интегриран контакт и мрежов филтър

 • 2009

  devolo е лидер на световния пазар

 • 2010

  Въвеждане на пазара на dLAN® TV Sat 1300-HD

 • 2011

  Въвеждане на пазара на линията продукти dLAN® 500 AV

 • 2012

  devolo празнува десетгодишен юбилей

 • 2013

  Въвеждане на пазара на dLAN® 500 WiFi - краят на всички проблеми с WLAN

 • 2014

  devolo въвежда на пазара първия dLAN®–адаптер със скорост на пренос на данни 1200 Mbit/s

 • 2015

  devolo стартира на пазара за Smart Home-продукти и въвежда на пазара нова група продукти наречена „devolo Home Control"

 • 2016

  Пускане на пазара на devolo GigaGate, WiFi Bridge за мултимедийния ъгъл

 • 2017

  devolo празнува 15 години от създаването си

 • Преместване в новата централа на фирмата в Аахен

 • 2018

  Пускане на пазара devolo Magic

 • 2022

  devolo представя нов повторител WiFi 6 с технология mesh