devolo ви разкрива разнообразните възможности на дигиталния свят: с изграждане на мощна домашна мрежа, интуитивно Smart Home портфолио и решения за интелигентната електрическа мрежа на бъдещето. devolo е движещата иновационна сила на дигитализацията – и то от основаването ѝ през 2002 г.

Данните като еликсир на живота

Днес дигитализация е една от най-често срещаните ключови думи. Еликсирът на живота са данните. Като единици и нули те протичат през кабел и пътуват през въздуха, търсят своя път от предавателя до приемника. За devolo най-важната цел още през 2002 г. беше да развие този път възможно най-ефективно – а Powerline Communication (PLC) беше и е средството, да го постигне.

PLC: Домашната мрежа достига до масовия пазар с devolo

Екипът основал devolo, ръководен от Хайко Харбърс, разпозна потенциала на технологията за домашни мрежи още в самото началото. PLC използва съществуващото електрическо окабеляване за предаване на интернет сигнала - точно като дълъг кабел за данни. В резултат PLC избягва проблема с чистите WiFi решения. Когато се използват WiFi, таваните и стените забавят сигнала.

 

Мощността се повишава – пазарният успех също

 

След успешното пускане на пазара, до 2005 г. бяха продадени първите един милион практически адаптери за контакти. Днес милиони домакинства в цяла Европа използват решенията на devolo, за да разпространяват интернет сигнала в домове с висока скорост по електрическата мрежа.С течение на годините устройствата стават прогресивно по-мощни: от първоначално скромните 14 kbps са постигнати скорости на предаване до 2,4 Gbps.

Простите двойки адаптери се превърнаха в многостайни комплекти, които създават непрекъсната мрежа в целия дом с най-съвременни Mesh WiFi функции. Настоящите водещи продукти в портфолиото на devolo разчитат на най-високопроизводителното PLC поколение като стабилна основа.

Пионер, който продължава да се развива

Днес devolo е един от водещите доставчици в изграждане на домашна мрежа. И то не само за крайните клиенти: От много години фирмата подпомага телекомуникационните доставчици, разработва и произвежда индивидуални решения – включително фърмуер, опаковка и логистика. Едва ли друг играч на пазара има по-тесни, по-дългосрочни партньорства с ISPs в цяла Европа. 

От изграждането на домашна мрежа до Smart Home и Smart Grid

Дигитализацията има много аспекти. Също и в нашия дом: Междувременно той е не само в мрежа, той е интелигентен. За да направи навлизането на потребителите в света на Smart Home възможно най-лесно, devolo разработва серията продукти Home Control, чиито модули се комбинират произволно и могат да се управляват чрез приложение или персонален компютър. Интуитивно обслужване, индивидуални правила: Бързо възниква изцяло индивидуално решение, чрез което може да се пести енергия, комфортът може да се подобри, а сигурността да се повиши. 

 

Дигитализацията обхваща всички сфери на нашия живот

 

Така както домът се превръща в Smart Home (интелигентен дом), електрическата мрежа се превръща в Smart Grid (интелигентна мрежа), фабриката в Smart Factory (интелигентна фабрика), градът в Smart City (интелигентен град). При това „Smart“ е не само една модерна дума, тя описва коренната промяна на бизнес модели и инфраструктура, която върви едновременно с дигитализацията.

devolo участва активно и при това включва своето дългогодишно ноу-хау в различни сфери. Например Smart Grid: За новата, децентрализирано изградена мрежа, devolo разработва важни компоненти за сигурната комуникация с данни и предлага интелигентни решения за индикация и измерване на потреблението. Пример за индустриални проекти: Действащи в световен мащаб индустриални партньори залагат на единственото по рода си ноу-хау на devolo, за да използват многобройните възможности за ползване на преноса на данни чрез съществуващи проводници.
 

Изследователска и развойна дейност: Създаване на основни знания за идващите технологични поколения

Многостранната ангажираност на devolo се основава на силен екип в изследователската и развойна дейност.  Служителите в сектора R&D (изследователска и развойна дейност) е сравнително висок - 45% – при това съвсем съзнателно. Затова мотото "Engineered in Germany" е важен отличителен белег за devolo в условията на конкуренция и израз на стремежа към най-високо качество. Това от своя страна прави възможно фирмата да осигури за собствените си продукти необичайно дълъг гаранционен срок от 3 години.

Чрез собствена  си силна развойна дейност devolo може да се включи в проекти за изследователска дейност и финансиране, в които се полагат основите за новите технологични поколения. Независимо дали става въпрос за IEEE стандарт или E-Mobility проект на ЕС: През последните години експерти на devolo са участвали в повече от 20 международни проекти, комисии и организации по стандартизация. 

 

Погледът към дигиталното бъдеще

 

Стартирала с екип от 25 души днес devolo се представя с приблизително 300 служители в международен мащаб. Ръководена от собствениците и изградена от силен екипен дух фирмата се утвърждава в условията на конкуренция с насочен концентриран поглед в дигиталното бъдеще. Тъй като дигитализацията едва е започнала …

Компанията накратко:

Powerline пионер

с повече от 300 служители.

Лидер на пазара в световен мащаб

в сферата на PLC, с над 40 млн. продадени продукти.

Компетентен екип

Един от най-големите екипи за развитие в този сегмент в света.

Умен

Глобална верига за доставки и многоетапен контрол на качеството.

Фирмена история

 • 2002

  Основаване на devolo AG

 • 2003

  Въвеждане на пазара на продуктите HomePlug 1.0

 • 2004

  Изграждане на мрежа за пласмент в цяла Европа

 • 2005

  Първият по рода си в света MicroLink dLAN® Highspeed-адаптер със скорост на пренос на данни 85 MBit/s

 • 2007

  Кодиране на данни чрез натискане на бутон: devolo dLAN® 200 AVeasy

 • 2008

  dLAN® 200 AVplus -първият продукт с интегриран контакт и мрежов филтър

 • 2009

  devolo е лидер на световния пазар

 • 2010

  Въвеждане на пазара на dLAN® TV Sat 1300-HD

 • 2011

  Въвеждане на пазара на линията продукти dLAN® 500 AV

 • 2012

  devolo празнува десетгодишен юбилей

 • 2013

  Въвеждане на пазара на dLAN® 500 WiFi - краят на всички проблеми с WLAN

 • 2014

  devolo въвежда на пазара първия dLAN®–адаптер със скорост на пренос на данни 1200 Mbit/s

 • 2015

  devolo стартира на пазара за Smart Home-продукти и въвежда на пазара нова група продукти наречена „devolo Home Control"

 • 2016

  Пускане на пазара на devolo GigaGate, WiFi Bridge за мултимедийния ъгъл

 • 2017

  devolo празнува 15 години от създаването си

 • Преместване в новата централа на фирмата в Аахен

 • 2018

  Пускане на пазара devolo Magic