Продуктите на devolo са съвместими помежду си и със всички често използвани рутери

 

Искате да подобрите WiFi и да се чудите дали решенията на devolo ще работят със съществуващата система? Тогава имаме добра новина за вас: devolo ви осигурява надеждна съвместимост по всяко време, тъй като поддържа всички често използвани модели рутери. Ако вече използвате продукти на devolo можете да разширите мрежата си с по-нови устройства. Всички видове устройства поддържащи скорост 200, 500, 550, 650, 1000 и 1200 са напълно съвместими помежду си.

Какво намалява WiFi сигнала на рутера?

Използвате WiFi сигнала на вашия рутер, но сте недоволни от неговата скорост, стабилност и обхват? Има различни източници на смущения, които могат да са причината:

 

Конструктивни условия: Дебелите бетонни тавани или метални стени могат да отслабят сигнала и да попречат на максималния му обхват.

 

Електрически устройства и сигнали: Електрическите устройства, работещи наблизо излъчващи микровълни или други WiFi рутери, могат да възпрепятстват сигнала, ако използват същия безжичен канал.

 

Искате ли да научите повече за причините и как да се справите с лошия WiFi?

 

 

Вижте повече тук

Оптимизация за WiFi за всички обичайно използвани рутери

Ако искате да оптимизирате вашата WiFi мрежа, имате няколко възможности. Първо ще представим класическите методи, които, разбира се, винаги си струва да опитате. В дългосрочен план,обаче, те са много по-малко ефективни от това, което смятаме за най-добрият вариант: оптимизация на WiFi с нашите Powerline адаптери. Адаптерите са съвместими, осигуряват безпроблемна безжична интернет връзка от контакта на стената и функционират перфектно в комбинация с всички често използвани рутери, без значение каква марка са.

Съвет 1: Преосмислете мястото

За да имате добър WiFi сигнал навсякъде, важно е да намерите оптимално място за рутера ви. То трябва да бъде отворено и централно, за да може сигнала да достигне до възможно най-много стаи. Повдигането на рутера също може да подобри WiFi сигнала. Устройството никога не трябва да стои зад тежки мебели или скрито в чекмедже. Това често намалява качеството на връзката.

Съвет 2: Задайте мощност на предаване

Неправилната конфигурация на рутера също може да попречи на силата на WiFi сигнала. Ако вашият рутер позволява гъвкаво регулиране на мощността на предаване, изберете максималната стойност. Това е единственият начин за увеличаване на обхвата. Можете също да експериментирате с антените на рутера. Просто тествайте няколко позиции, докато не намерите най-добрата.

Съвет 3: Изберете честотната лента

Много мрежи използват честота от 2,4 GHz. Това може да доведе до проблеми с приемането на сигнала и да намали скоростта. Отворете инструмента за конфигуриране на WiFi рутера или използвайте специален WiFi инструмент . Това ви позволява да видите кой от 13-те канала в диапазона 2.4 GHz се използва от съседни мрежи. В обхвата от 5 GHz се използват по-малко канали. Но това не означава, че никога не трябва да използвате честотата на 2,4 GHz - в края на краищата има много по-стари устройства, които поддържат само 2,4 GHz.

Съвет 4: Преосмислете модела на рутера

Вашият рутер по-стар модел ли е? Тогава може да има ограничение за скоростта му. Може да няма интегрирани съвременни стандарти, които подобряват WiFi. Това включва например MIMO технологията. MIMO (множество входове - множество изходи) позволява на рутера да използва антените си, за да изпраща автоматично WiFi сигнала в различни посоки. Това увеличава както обхвата, така и скоростта.

Съвет 5: Оптимизиране с адаптери на devolo

Недоволни сте, защото очакванията ви за перфектна интернет връзка все още не са изпълнени? Нашите продукти могат да ви осигурят по-устойчиво решение на проблема с лошия, ненадежден сигнал. Рутерът, който използвате, не е от значение.

Можете да разширите WiFi мрежата по всяко време, като добавите още Powerline адаптери. Серията адаптери са съвместими помежду си. Два захранващи адаптера винаги се използват заедно: единият е свързан към вашия рутер, а другият е свързан с кабели до три терминални устройства или безжично чрез WiFi функцията с мобилни устройства.

Най-накрая можете да стриймвате филми, да играете игри онлайн , да чатите или да сърфирате без прекъсвания или забавяния на сигнала.

Repeater

за къси разстояния

Научете повече

dLAN адаптери

за интернет в цялата къща

Научете повече

WiFi repeater или Powerline

Коя технология е подходяща за мен?

Искате да знаете повече за WiFi обхват, мъртви зони, причини и решения?
Използвайте нашето ръководство за съвети за оптимизация и препоръки за продукти

 

Вижте повече тук