Правилното решение за всеки хол

Powerline адаптерите на devolo са интернет усилватели, които пренасят сигнала до всяко помещение по електрическата мрежа. Трябва само да включите единия адаптер към рутера и още един на мястото, където липсва интернет връзка. Можете да разширите мрежата си като включите до осем адаптера едновременно, за да имате интернет навсякъде в дома си.

Въпроси и първи стъпки

  • Какво е Powerline?
  • Какво различава Powerline от repeater?
  • Необходима ли ми е LAN или WLAN връзка?
  • Моят рутер съвместим ли е?

Какво е Powerline?

С технологията Powerline можете да използвате нормалната електрическа мрежа за трансфер на данни. По този начин без да отделяте много време и скъпо LAN окабеляване можете да създадете мрежа навсякъде, където има контакти. Алтернативни наименования на Powerline технологията са PowerLAN, PLC (Powerline Communication) и dLAN (direct LAN). Има Powerline адаптери с LAN връзки и WiFi, чрез които осигурявате интернет за всички устройства като компютър, таблет, смартфон, конзола за видеоигри или Smart TV на произволно избрани места в къщата.

Какво различава Powerline от repeater?

WiFi repeater е подходящ, за да разширите WiFi сигнала на отделен етаж, когато няма много препятствия, като стени например, които ограничават предаването на сигнала. Въпреки това един repeater рядко предлага решение на проблемите с WiFi връзката на няколко етажа. 

 

Идеалното решение за подобрен WiFi сигнал, тъй като данните, които се трансферират, също се прехвърлят по-нататък на дълги разстояния. Инсталирането се извършва с помощта на бутони за криптиране на самите устройства (свързване) или с помощта на софтуера ни „Cockpit“. В допълнение, WiFi мрежата може да бъде разширена според нуждите ви, като добавите още адаптери.

LAN или WiFi връзка?

Чрез WiFi ще можете да използвате устройствата, които носите често със себе си навсякъде вкъщи: смартфон, таблет или лаптоп. При това те обикновено нямат порт за свързване с кабел. WiFi е предпочитаният избор, когато става въпрос за работа на открито, например на балкона, двора или в гаража.

Винаги, когато бързината и големите обеми данни са решаващ вактор, свързването чрез LAN е най-добрият избор. Такъв е случаят с конзолата за видеоигри или HD стрийминг на Smart TV. За щастие има Powerline адаптери с WiFi и LAN връзки, така че не се налага да избирате между двете.

Моят рутер съвместим ли е?

Добри новини: избирайки devolo няма да се притеснявате за съвместимост, тъй като се поддържат всички стандартни модели рутери.

Това е възможно също и ако вече имате продукти на devolo и бихте желали да разширите мрежа си с нови устройства. Тъй като всички видове поддържащи скорости до 200, 500, 550, 650, 1000 и 1200 mbps са напълно съвместими помежду си.

Подходящото решение за всяко приложение

Im Wohnzimmer eine Frau trägt Kopfhörer, liegt auf dem Couch und schaut auf einem Smartphone

Стрийминг

Благодарение на високоскоростните решения на devolo можете да стриймвате веднага филми, сериали и музика без прекъсване.

Mann und Frau liegen auf dem Boden im Wohnzimmer mit Spielcontroller in den Händen

Игри

Неограничено гейминг забавление - на конзолата, компютърa или с таблет и смартфон.

Frau im Home-Office sitzt am Schreibtisch, telefoniert und schaut auf dem Monitor

Работа от вкъщи

Все повече фирми предлагат на служителите си  възможността да извършват част от работата от дома си (Home Office).

С devolo бъдещето започва от дома

Навсякъде там, където няма структурно мрежово окабеляване, Powerline адаптерите са подходяща и изгодна алтернатива за изграждането на мрежа. Имено в сгради или жилища, в които не са предвидени кабели за мрежа или едно допълнително окабеляване е скъпо и отнема време, Powerline адаптерите осигуряват изграждането на мрежа с високи скорости на пренос.

 

По отношение на самото изграждане на мрежа чрез WiFi предимството е, че стените или стоманобетоновите тавани не възпрепятстват предаването на данни. Освен това, съседни WiFi точки за достъп не могат да ограничат функцията на собствената ви WiFi мрежа чрез използването на същите честотни обхвати.

Продукти

За по-добра интернет връзка