Как да имате интернет във всяка стая

WiFi осигурява достъп до мрежата без неудобни кабели и допринася за удобното използване на интернет. WiFi ви позволява безпроблемно сърфиране или да се занимавате с други дейности с лаптопа, смартфона или таблета навсякъде в обхвата му.

 

Освен това много устройства като смартфони и таблети, нямат мрежов интерфейс, така че се нуждаят от WiFi връзка. Въпреки това, мощността на предаване на безжичните точки за достъп е ограничена, което означава, че и максималният обхват е ограничен. Смущенията също могат да попречат на интернет връзката. Ето какво можете да предприемете, за да подобрите обхвата на WiFi.

Най-добрите съвети за стабилен WiFi в цялата къща

Съвет 1: Направете кратка WiFi проверка

Направете си равносметка - можете да използвате приложението ни „WiFi help“ за Android. Приложението на devolo се предлага безплатно в Google Play Store. То може да определи оптималната позиция за repeater, който трябва да приема съществуващия WiFi сигнал от рутера. Repeater не трябва просто да бъде поставен в средната точка между рутера и най-отдалечената стая; вместо това трябва да се настрои там, където рутерът все още има покритие. Това е мястото, където нашето приложение може да помогне. Анализира къде сигналът е използваем.

Съвет 2: Определете идеалното място за рутера

Дали рутера ви е далече от помещението, където прекарвате най-много време –  може би е в килера? Ако това е така вашият WiFi със сигурност има проблем с обхвата. Преди да решите да си купувате нов рутер, опитайте да подобрите мястото му. Идеалната позиция би била да е леко повдигнат– например на рафт или шкафче. Ако рутера има движещи антени, изпробвайте дали смяна на позицията на антените няма да подобри резултата. Ако повдигнете рутера WiFi сигнала ще се подобри.

 

Повече информация за рутери

Съвет 3: Използвайте настоящия WiFi стандарт

Рутерите винаги трябва да поддържат текущите WiFi стандарти като IEEE 802.11 ac (WiFi ac). Този стандарт е по-ефективен от WiFi n. Освен това в много населени места част от обхвата на WiFi n, по-специално 2,4 GHz, е претоварена. Стандартна промяна на WiFi ac в обхват от 5 GHz дава нов живот на WiFi. Но внимавайте: И рутера, и устройствата за приемане на WiFi като смартфони, лаптопи или таблети също трябва да поддържат новия ас стандарт.

 

 

Как работи WiFi? Вижте повече тук

Съвет 4: WiFi repeater може да помогне

Ако WiFi сигналът на рутера трябва да проникне през повече от три или четири стени или няколко етажа в голям апартамент, WiFi става по-бавен и по-бавен, докато връзката напълно изчезне. За къси разстояния - до съседната стая, например - WiFi repeater може да бъде добро решение. Но в големите апартаменти или къщи, repeater не би ви помогнал, тъй като плътните стоманобетонни тавани и стени забележимо повреждат WiFi мрежата.

 

 

Повече за repeater прочетете тук

Съвет 5: Powerline адаптерите се справят с препядствията

Най-добрият начин за силен и стабилен WiFi сигнал за големи жилищни пространства е нашето решение Powerlinе. Това са адаптери, които използват електрическата ви мрежа като дълъг кабел за данни. Това има решаващо предимство, защото стените и стоманобетонните тавани не представляват никаква пречка. Всеки контакт на стената с Powerline WiFi-адаптер се превръща в стабилна точка за безжичен достъп.

Ето как работи: Стартовият комплект на devolo включва два адаптера. Първият е свързан към рутера чрез LAN кабел и включен в свободен контакт на стената. Вторият WiFi Powerline адаптер е поставен на място, където досега не сте имали интернет. Ако е необходимо, могат да се използват до осем WiFi Powerline адаптери - повече от достатъчно за силна WiFi мрежа в цялата къща.

 

 

Вижте повече тук

Съвет 6: Какви са източниците на смущения?

За съжаление, максималните диапазони често са теоретични, тъй като източниците на смущения ограничават обхвата. В сградите, стените и таваните пречат за разпространението на WiFi сигнала. Металните съоръжения и стоманобетонните тавани оказват най-голямо влияние. Освен тези пасивни източници на смущения има много активни. Например всяко електрическо устройство може да наруши WiFi сигнала. Микровълновите фурни могат да влияят много. Тъй като честотна лента, която се използва  е доста тясна, други WiFi рутери в близост също причиняват смущения. Това е така, защото те често използват един и същ безжичен канал и двата сигнала пречат един на друг.

 

 

Прочетете повече тук

Изберете идеалното решение за по-добър WiFi сигнал

devolo Powerline Adapter Magic 1 WiFi liegend

devolo Magic 2 WiFi

  • Максимална скорост до 2400 Mbps за вашата дигитална свобода.
  • Надежден и бърз Wi-Fi и интернет във всяко кътче на дома ви благодарение на MЕSH и Powerline.
  • Две гигабитови LAN връзки за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.
Към продукта
devolo Powerline Adapter Magic 1 WiFi liegend

devolo Magic 1 WiFi

  • Максимална скорост до 1200 Mbps за вашата дигитална свобода
  • Надежден и бърз Wi-Fi и интернет във всяко кътче на дома ви благодарение на Mesh and Powerline
  • Две бързи етернет LAN връзки за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.

Искате да знаете повече за WiFi обхват, как да се отървете от мъртви зони или да научите повече за съвместимостта между рутерите и продуктите?
Използвайте нашето ръководство за съвети за оптимизация и препоръки за продукти

 

Вижте повече тук