WiFi repeater или Powerline, коя технология е подходяща за мен?

Сигналът на рутера често не е достатъчен за да снабди къща или голям апартамент с WiFi. Сигналът на интернет често е слаб точно там, където ви е най-необходим. Връзката се прекъсва. Най-евтиният начин за разширяване на WiFi покритието е така нареченият repeater. Тези устройства могат да разширят обхвата на WiFi, така че да стигне до помещение, което е в непосредствена близост, но не подобряват силата на сигнала на рутера. Powerline технологията, която наричаме dLAN, от друга страна, осигурява WiFi сигнал на разстояние от няколко стаи.

 

Ще ви помогнем да вземете правилното решение.

  • WiFi ретранслаторът
  • Powerline решението

WiFi repeater

WiFi repeater се настройва през уеб браузър или WPS (WiFi Protected Setup). Ако използвате WPS, цялата информация от която се нуждаете е колко дълго да държите натиснат WPS бутона на рутера. Нашият  WiFi repeater ви дава постоянна информация за силата на сигнала чрез LED дисплей. Адаптерите отговарят на познатите WiFi стандарти и са съвместими с всички познати WiFi рутери.

 

  • ниска цена и компактен дизайн, идеален за малки апартаменти
  • Eтернет/LAN порт за външни LAN устройства

✖     намалява на половина честотната лента на предаването (висока загуба)

✖      не е подходящ за употреба в големи апартаменти или къщи на няколко етажа

 

На кратко: WiFi repeater е особено подходящ за разширяване на WiFi сигнала на същия етаж, ако има малко препятствия, които да пречат на сигнала (например стени).  WiFi repeater не би бил полезен, ако трябва да решите проблема с WiFi връзката на няколко етажа. Той е ефективен само в open space помещения.

 

Към продуктите

Powerline решението

Нашите Powerline адаптери с WiFi функция могат да пренасят интернет сигнала по електрическата мрежа. Това пренася сигнала до всяка стая на всеки етаж. Всичко от което имате нужда са поне два dLAN адаптера, единия от които се свързва с рутера, а другия се включва в контакта в стаята, в която искате WiFi.

 

  • Рядко има загуба на сигнала
  • Гъвкаво решение за цялата къща, дори на разстояние от няколко стаи
  • Лесен за инсталация, също както repeater
  • Идеален за мултимедийни приложения
  • Насладете се на HD стрийминг без забавяне на сигнала
  • Стабилна връзка за онлайн гейминг или видео игри на компютъра 

 

На кратко: Идеалното решение за подобрен WiFi сигнал, тъй като трансферът на данни се осъществява дори на големи разстояния. Инсталирането става чрез бутона за криптиране на адаптерите (pairing) или чрез нашето приложение. WiFi мрежата може да се разшири, като добавите толкова адаптери, колкото са ви необходими.

 

Към продуктите

Информация за WiFi прием за рутери и repeater, които трябва да имате предвид

Структурни особености

...като стоманобетонни стени и тавани, здрави зидани стени и подово отопление могат да намалят WiFi сигнала.

Научете повече

Сигнали ...

...които се предават от съседна WiFi система, могат да влияят на WiFi сигнала до известна степен.

Научете повече

Електрически уреди...

... високоговорителите, микровълните и устройствата с Bluetooth, причиняват допълнителни смущения, така че има стаи без интернет

Научете повече

WiFi решението

Ако тези фактори се отнасят за вашата ситуация, препоръчваме Powerline адаптери с WiFi, които разширяват сигнала през електрическата мрежа до желаната стая и осигуряват надеждна WiFi връзка там.

 

Вижте повече тук за причините за лош WiFi 

WiFi repeater

за по-къси разстояния

Научете повече

Powerline адаптер

за цялостна WiFi система у дома

Научете повече