Потопете се във виртуален свят без прекъсване

Беше дълъг ден. Децата спят. Скочете в леглото, извадете смартфона или таблета и пуснете любимата си игра. Но какво става? В началото всичко работеше добре, но изведнъж картината замръзва. Не е трудно да се досетите: Сигналът на рутера е твърде слаб. Забавянето на сигнала съсипва удоволствието от играта.

Независимо дали се опитвате да играете пъзел като „Fishdom“, управленска симулация като „Animal Crossing: Pocket Camp“ или стратегическа игра като „Star Wars: Galaxy of Heroes“, ще успеете само ако сигналът за WiFi е достатъчно силен. Но ако сте в стая, която е твърде далеч от рутера, играта може да се изключи без предупреждение. В апартамент проблемът може да бъде решен с repeater (ретранслатор или повторител), но в къща се нуждаете от dLAN или Magic адаптер с WiFi.

 

Repeater или Powerline, вижте повече тук

Как се забелязват прекъсванията?

Ping, забавяне, закъснение? Ще ви обясним какво значат тези термини. Да вземем за пример някоя онлайн ролева игра: сформирате отбор с други играчи, създавате гилдия и изследвате нови светове. Ще се биете срещу други отбори, което означава че много играчи имат достъп до сървъра в този момент. За да разберат играчите какво се случва, сървъра постоянно изпраща пакети с информация. Ако има времеви различия по време на този процес на трансфер се получава тъй нареченото забавяне. Играта прескача, героят ви замръзва за секунди и е възможно други играчи да ви задминат. В най-лошия случай връзката се губи изцяло...

Не можете да разберете какво се случва? Най-лесния начин е да пуснете тест на скоростта. Този инструмент измерва не само наличната честотна лента на интернет връзката, но анализират и ping стойността и ви предоставя информация за закъснението. В сила е следното правило: Колкото по-ниска е ping стойността, толкова по-стабилна е връзката и има по-малко закъснение (в милисекунди, or ms). Малкото закъснение, означава по-малко забавяния.

Съвети за добро гейминг изживяване

1. Открийте най-подходящото място

 

За забавление без фрустрация, разберете къде прекарвате най-много време в игра. Колкото по-далече сте рутера, толкова по-слаб ще бъде WiFi сигналът. За да разберете къде сигналът е най-силен, можете да използвате нашето безплатно приложение „WiFi help“ за Android устройства. Приложението работи само ако функцията GPS е активирана. Приложението показва също какви устройства са подходящи за употреба.

2. Свържете конзолата с LAN кабел

 

"Gran Turismo Sport" на PlayStation 4, "PlayerUnknown's Battlegrounds" на Xbox One? Много е забавно да играете с приятели онлайн. За да си осигурите забавление без прекъсване е можете да свържете конзолата директо с LAN кабел. Ако рутера ви е в хола, а конзолата на тавана може да използвате dLAN адаптери. Тези адаптери се предлагат и с WiFi функция.

3. Открийте игри за таблета си

 

След тежък ден може би релаксирате на дивана или се излежавате в леглото. Ето защо много често най-добрите игри са направени за таблети. Когато става въпрос за онлайн игра, уверете че имате добър интернет. Спалнята, обикновено е това място, за което си мислите, че скоростта е достатъчна, но често се случва да се губи връзката и да ви връща на началния екран. dLAN адаптерите  с WiFi  ще решат този проблем.

4. Осигурете си надеждна връзка за повече устройства

 

Използвате компютър, конзола и таблет за игри? Тогава най-вероятно имате multi-media място вкъщи устроено за тази цел. GigaGate от devolo ви позволява да използвате компютър, конзола и smart TV едновременно, без да имате проблеми с интернет връзката. WiFi Bridge осигурява стабилен, високоскоростен интернет за 5 устройства едновременно. Идеален е за стрийминг, сърфиране и онлайн игри.

С тези продукти,прекъсването на сигнала остава в миналото

devolo Powerline Adapter Magic 2 WiFi liegend

devolo Magic 2 WiFi

 • Максимална скорост до 2400 Mbps за вашата дигитална свобода.
 • Надежден и бърз Wi-Fi и интернет във всяко кътче на дома ви благодарение на MЕSH и Powerline.
 • Две гигабитови LAN връзки за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.
Към продукта
devolo Powerline Adapter Magic 1 WiFi liegend

devolo Magic 1 WiFi

 • Максимална скорост до 1200 Mbps за вашата дигитална свобода
 • Надежден и бърз Wi-Fi и интернет във всяко кътче на дома ви благодарение на Mesh and Powerline
 • Две бързи етернет LAN връзки за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.
devolo Powerline Adapter Magic 2 LAN liegend

devolo Magic 2 LAN

 • Максимална скорост до 2400 Mbps за вашата дигитална свобода.
 • Надежден и бърз Wi-Fi и интернет във всяко кътче на дома ви благодарение на Powerline.
 • Един Гигабит LAN връзка за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.
devolo Powerline Adapter Magic 1 LAN liegend

devolo Magic 1 LAN

 • Максимална скорост до 1200 Mbps за вашата дигитална свобода.
 • Надежден и бърз интернет във всяко кътче на домa ви благодарение на Powerline.
 • Един Гигабит LAN връзка за статични устройства като smart TV, конзоли или компютри.

Искате ли да научите повече за стрийминг или WiFi в кухнята?
Използвайте нашето ръководство за съвети и препоръки

 

Вижте повече тук