Кошмарът: Обир, докато пътувате!

Мислите ли, че крадците нахлуват само когато навън е тъмно? За съжаление, това е мит. Повечето обири се извършват между обяд и 14:00. както и между 16 и 18 часа. По това време повечето хора не са вкъщи, което улеснява крадците.

 

Това са специфичните времеви диапазони, когато много хора прекарват ежедневието си извън къщата. Никой не е вкъщи. Независимо дали сте на работа, на път с децата си или се наслаждавате на хобито си, трябва да можете да правите всички тези неща знаейки, че домът ви е в безопасност. Времето на почивка също е изключително популярно сред крадците, защото сте далеч от вкъщи продължително време. Дори малки мерки за сплашене на крадците са полезни.

Детекторите за дим спасяват животи.

Това може да звучи прекалено драматично на пръв поглед. Но те имат огромно значение за безопасността у дома, тъй като имате само няколко минути преди газовете от дим да причинят сериозни вреди на вашето здраве или дори смърт от задушаване, ако къщата ви се подпали.

 

 

Опасностите от пожар от дефектни електрически уреди и инсталации често се подценяват. Електрическите пожари са особено опасни, защото тлеещият огън често остава незабелязан. От многото възможности, разклонителите се оказаха основен източник на опасност.

Обилният валеж може да навреди на всеки!

Въпреки че нашата планета, както и собствените ни тела се състоят до голяма степен от вода, водата може да представлява заплаха за нас. Само в Германия се наблюдават 3 500 случая на наводнение всеки ден. На всеки 25 секунди се случва наводнение в някое домакинство.

 

Видовете щети  са много и са разнообразни. Мебелите се разрушават, скъпоценните предмети със сантиментална стойност се унищожават, а самата сграда може да пострада. Източниците варират от спукана тръба за отопление до неправилно свързана пералня, силен дъжд или много други причини. Статистиката сочи, че само една трета от населението е загрижена за щетите причинени от наводняване или други повреди, когато не са вкъщи. Наводнения причинени от повишеното ниво на водата обикновено засягат само райони в близост до брегова линия. Обилните валежи от друга страна могат да се случат навсякъде - понякога с катастрофални последици.