За деволо

devolo Zentrale

Фирмата, коята свързва

От 2002 година насам деволо АД разработва новаторски Powerline–продукти и продукти за пренос и обмен на данни за частни и професионални потребители. С това асоциираме не само свързването в мрежа на уредите в нашия дом, в предприятия ни и в интелигентните ни мрежи за електроенергия (Smart Grid), а преди всичко хората. Нашата цел е да направим сложния свят на преноса и обмена на данни по–лесен. Това изискване към самите нас е водещата мисъл при съвместната разработката на прогресивни продукти и решения.

devolo dLAN® Adapter

У дома в интелигентния дом

Никое друго предприятие не се асоциира толкова синонимно като деволо с лесното свързване на всички мрежови уреди в домашна мрежа. Компютрите, мобилните уреди, електронните уреди за забавление и интелигентната домашна техника, споени заедно, се превръщат в една силна система. devolo Home Control е следващото ниво на идеята за лесно свързаните в мрежа домашни уреди и се превръща в нов, изпълнен с продукти за интелигентния дом свят, който прави възможно както постигането на повече удобство и сигурност, така и пестенето на електроенергия.

devolo dLAN® Family

В нашия фокус се намират професионалните потребители и индустриалните клиенти

Фирмата деволо има четири бизнес–единици. Освен първата, чиято дейност е свързана с продуктите за частни клиенти, съществуват още три, които са ориентирани към нуждите на професионалните потребители и се занимават с развитието на индустриални продукти. devolo Business Solutions осигурява оптимални връзки в предприятията на корпоративните ни клиенти. devolo Operator Solutions от своя страна снабдява клиентите от областта на телеко– и интернеткомуникацията с нашите продукти. Клиентелата на devolo Smart Grid се образува от фирми от областта на енергетиката, които търсят новаторско комуникационно решение за Smart Grid (интелигентните мрежи за електроенергия).

devolo dLAN® Adapter

Световен лидер

От 2009 година насам фирмата деволо е световен лидер в областта на Powerline–технологията и е заела на пазара позицията на производител на висококачествени мрежови продукти. Многобройните, заети от нас при различни тестове първи места, многочислените получени от специализираната преса награди и над 28 милиона доставени dLAN®-адаптери са доказателства за нашия успех. Въпреки успеха си и многобройните предизвикателства, типични за обкръжението на динамичния пазар, на който пласира продуктите си, деволо е и си остава фирма, която се ръководи от собственика си.

devolo engineering

Развитие на основата на успехи

Основата, на която градим успеха си, са нашите служители – те превърнаха деволо във фирма със световно реноме. Около 50% от служителите ни са разработчици и така ние работим постоянно над подобрения на нашата dLAN®–технология чрез собстени, патентирани решения. Целта ни е, по този начин да разработим още по–ефективни, сигурни, екологични и пестящи електроенергия продукти. При работата си отдаваме голямо значение на дълготрайните делови отношения и на създаването на екологични продукти, като по този начин поемаме нашата особена отговорност по отношение на клиенти ни и на околната среда.


Стойностите на деволо

деволо залага от момента на основаването си на фирмено развитие, което е стойностно–ориентирано и се отличава с начин на мислене и работа, насочен към постигането на дълготрайност. Водещите ни принципи се определят от изискване и отговорност. При нас тези стойности всеки ден се изпълват с живот и се дават за пример. Те произхождат от центъра на нашия колектив, като по този начин са неразделна част от фирмата.

devolo clients quality

1. Ориентиране към клиента

Говорим езика на нашите клиенти, взимаме под внимание, това, което споделят с нас и се учим от опита им. Затова познаваме техните пазари и разбираме изискванията им. Ориентираният към клиента начин на работа образува основата на всички области на нашето предприятие.

2. Качество

Изискваме от себе си да бъдем не само лидер на пазара, а и лидер по отношение на качеството на нашите продукти. За тази цел сме готови да дадем всичко от себе си от момента на първия до последния контакт с нашите клиенти и бизнес–партньори, като при разработката на нашите продукти залагаме на собствени, патентирани решения.

деволо иновация

3. Иновация

Новаторските разработки на деволо се ценят навсякъде по света. Нашите технологии и иновации са винаги с една крачка по–напред от останалите, като по този начин ние сме най–атрактивната фирма, предлагаща този тип продукти. Даваме на пазара импулси.

4. Фокус

Концентрираме се върху това, което умеем най–добре: Нашата технология позволява осъществяването на интелигентния и ефективен пренос и обмен на данни. Фокусирайки се върху това, на което сме способни, постигаме дълготраен успех.

Служителите на деволо

5. Служители

Нашите служители са потенциалът, от който черпим знания и опит. Увеличаваме ефективността си чрез постоянна и ориентирана към пазара квалификация, като стимулираме ориентирания към успеха и качеството начин на мислене и работа.

6. Партньорства

Отличителните белези на нашата фирмена култура са партньорството и духа на екипа. Готовността за диалог и професионалната съвместна работа са основите, на които градим деловите си контакти и които характеризират нашите взаимоотношения.

7. Стабилност

Нашата цел е трайният, носещ печалба растеж на предприятието. Постигайки тази цел, осигуряваме работните места и бъдещето на фирмата.


Фирмена история

devolo History 2015 - Smart Home

2015

 • devolo стартира на пазара за Smart Home-продукти и въвежда на пазара нова група продукти наречена „devolo Home Control“
История на фирмата деволо – 1200 Mbit/s dLAN®–адаптер

2014

 • деволо въвежда на пазара първия dLAN®–адаптер със скорост на пренос на данни 1200 Mbit/s
 • Първи полеви тестове в областта на технологията Smart-Grid (интелигентни мрежи за електроенергия) с фирми за електроснабдяване с цел интелигентното управление на електрическите мрежи
dИстория на фирмата деволо – dLAN500 WiFi Starter Kit

2013

 • Въвеждане на пазара на dLAN® 500 WiFi - краят на всички проблеми с WLAN
 • Основаване на devolo Benelux bvba
История на фирмата деволо – 10 години деволо

2012

 • деволо празнува десетгодишен юбилей
 • Основаване на devolo France SARL, devolo Austria GmbH, devolo UK Ltd.
История на фирмата деволо – dLAN 500 AVmini Starter Kit

2011

 • Въвеждане на пазара на линията продукти dLAN® 500 AV
 • деволо постига нов рекорд на продажби на Powerline-продукти: доставил е 10 милиона dLAN®-адаптери
 • Основаване на devolo Asia Ltd. и devolo Schweiz GmbH
История на фирмата деволо – dLAN TV SAT 1300-HD

2010

 • Въвеждане на пазара на dLAN® TV Sat 1300-HD
История на фирмата деволо – нова фирмена сграда

2009

 • деволо е лидер на световния пазар
 • Преместване в новата фирмена сграда
 • Изследване на In-Stat потвърждава, че деволо е световен лидер в областта на техниката HomePlug
История на фирмата деволо – dLAN 200 AVplus Starter Kit

2008

 • dLAN® 200 AVplus -първият продукт с интегриран контакт и мрежов филтър
 • деволо АД въвежда на пазара световната новост HomePlug DVB-S - dLAN® TV Sat
История на фирмата деволо – dLAN 200 Aveasy

2007

 • Кодиране на данни чрез натискане на бутон: devolo dLAN® 200 AVeasy
 • Въвеждане на dLAN® Business Solutions
История на фирмата деволо – 200 Mbit/s Homeplug AV–адаптер

2006

 • Въвеждане на HomePlug AV-адаптерите със скорост на пренос на данни 200 Mbit/s
История на фирмата деволо – dLAN Highspeed–адаптер със скорост на пренос на данни 85 Mbit/s

2005

 • Първият по рода си в света MicroLink dLAN® Highspeed-адаптер със скорост на пренос на данни 85 MBit/s
История на фирмата деволо – MicroLink dLAN Audio

2004

 • деволо свързва компютъра с висококачествената музикална уредба
 • Изграждане на мрежа за пласмент в цяла Европа
История на фирмата деволо – въвеждане на пазара на продуктите HomePlug 1.0

2003

 • Въвеждане на пазара на продуктите HomePlug 1.0
История на фирмата деволо – основаване на деволо АД

2002

 • Основаване на деволо АД